Lysgårdsbakkene Hoppanlegg

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og troner majestetisk i åskammen over Lillehammer. Det blir hoppet ca. 80.000 skihopp om vinteren og ca. 20.00 om sommeren, så her det gode muligheter for å se hoppere i aksjon nesten hver dag hele året. 10 min. gange fra hotellet.

Web-kamera 1 og Web-kamera 2
www.olympiaparken.no

Hunderfossen Vinterpark Foto: Esben Haakenstad

Hunderfossen Vinterpark er et forheksende eventyrrike som verken kan sees eller besøkes før skumringstimen og mørkets frembrudd.Vinterparken er åpen på kvelden, når mørket har senket seg om dalen og trollene våkner til liv.... Her finnes blant annet Skandinavias sydligste Snøhotell med Isbar, Hunderfossen Iskatedral, kanefart, aking, barnesnøscootere og en spennende Trollskog med hekse-forestilling. I tillegg er det lune opplevelser innomhus i Eventyrslottet, Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet.

Se brosjyre eller  www.vinterparken.no

Hafjell alpinsenter

Hafjell Alpinsenter er et komplett skianlegg som tilbyr noe for alle aldre, alle nivåer av skiferdigheter og er perfekt tilrettelagt for barn med ski på beina. Hele skianlegget ligger solvendt og har gode snøforhold fra medio november til medio april.

Skibussen til Hafjell går fra hotellet hver morgen, og returnerer på ettermiddagen.  Gratis buss ved kjøp av 5-dagers kort i Hafjell. . 15 minutter med bil fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.hafjell.no

Kjelkekjøring i Kanthaugen Lillehammer

Snøsprut og moro i Olympiaparken! Kjelken kobles direkte på heisen og du sitter på kjelken mens du blir dratt til topps. - Så setter du utfor så snøspruten står! 10 minutter å gå fra hotellet.

Se www.olympiaparken.no

Lillehammer Olympiske Bob- og akebane

Sikker fart og spenning i Hunderfossen! Her kan du velge mellom bobrafting, som er en gummiflåte formet som en bob med plass til 5 personer - toppfart 80 km/t, eller en ekte isbob med plass til 3 personer - toppfart 120 km/t. Autoriserte piloter gir deg en fantastisk opplevelse. I tillegg har de en aktivitetspark for grupper. 20 min. med bil/buss fra hotellet.

Web-kamera
www.olympiaparken.no

Et av Norges største innendørs lekeland, tilpasset for barn fra 0 til 12 år med et lekeareal på ca. 800 m2. Her finner man sklier, hinderløyper, ballbinger, spøkelsesrom og mye mer. Det finnes også egne avdelinger tilpasset barn i alderen 0-3 år og 2-5 år samt et kaféområde med storskjerm og tilgang til internett.

Se www.lekeland.no

Birkebeineren Skistadion

Løyper som er av beste klasse starter rett bak leilighetene, og knyttes til løypenettet på Birkebeineren Skistadion og videre opp til fjellet - både til Nordseter og Sjusjøen. Man kan også ta bussen til Nordseter og gå tilbake til Birkebeineren Hotel & Apartments, vel 15 km med slake nedoverbakker. Skiutleie på Nordseter og Sjusjøen. Nordseter ligger 15 km fra hotellet.

Web-kamera
Se www.olympiaparken.no  og www.skisporet.no 

Foto: www.gd.no

50 m fra hotellet, et bilfritt ski- og akeområde med familievennlig akebakke, kuler og hopp. Akebrett og kjelker til utlån ved henvendelse i resepsjonen. På fine vinterdager vrimler det av folk i Kleivbakken!. 

Foto: Bernt Andreassen

Lillehammer Curlingklubb arrangerer curlingkonkurranser for grupper i Kristins Hall, 300 m fra Birkebeineren. Etter en kort innføring blir gruppen delt inn i lag, for så å konkurrere mot hverandre.

Storgata Lillehammer

I Lillehammers koselige handlegate finnes det en mengde spennende butikker og kaféer. 10 min. gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments. I tillegg har vi Strandtorget Kjøpesenter som ligger nede ved Mjøsa.

Se www.lillehammersentrum.no og www.strandtorget.no

Norges Olympiske Museum Foto: Jan Haug

Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander, kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk.

Norges Olympiske Museum er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i 1952 og 1994. 

Se www.ol.museum.no

Maihaugen på Lillehammer er et av de største og eldste friluftsmuseene i Europa. Maihaugen er et levende museum som byr på både kulturoppleverelser og familieaktiviteter.

Maihaugen er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887, og flyttet til Maihaugen i 1904. Vandring gjennom historien fra istiden frem til vår tid. Mye moro for både barn og voksne! 10 minutters gange fra hotellet til Maihaugen.

Se www.maihaugen.no

Velkommen til en rundtur i Sigrid Undsets dikterverksted på Bjerkebæk. Arnestedet for hennes diktning møter du i første etasje i stua fra Dalseg. Her kunne hun fordype seg i bøkenes verden! Det var her hun fullførte trilogien om Kristin Lavransdatter i 1920 - 22; Kransen, Husfrue og Korset. I 1921 kjøpte hun huset hun til da hadde leid fra sommeren 1919, og kalte stedet Bjerkebæk. Sigrid Undset var lidenskapelig opptatt av hagebruk. Mange av staudene og fruktrærene fra hennes tid står fremdeles i hagen på Bjerkebæk. Bjerkebæk ligger ca. 10 min. gang fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.bjerkebek.no

Lillehammer Kunstmuseum

Er et av landets ledende museer innen visuell kunst. Her finnes verk av kjente norske kunstnere, alt fra Munch, Gude, Werenskiold og Krohg til Nerdrum og Weidemann. Museet ligger i sentrum, 10 minutters gange fra hotellet.

Se www.lillehammerartmuseum.com

Jorekstad Fritidsbad

Her kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu, -eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Lillehammer - Hafjell områdets største badeanlegg. 

Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper.

Hundekjøring i flott vinterlandskap på Sjusjøen! To personer får eget hundespann som de kjører selv, erfarne førere fra Sjusjøen Husky Tours kjører i front. Alle får instruksjon før kjøring, og de første deltagerne kan være med å sele på og sette hundene i spannet. Halveis i den 6 km lange løypa byttes det plass, slik at den som satt i sleden får ansvaret for kjøringen tilbake. 

For mer informasjon og priser, se Sjusjøen Husky Tours.