Il Tempo Extra Gigante Foto: Esben Haakenstad

Hunderfossen Familiepark i Lillehammer er en av Norges mest populære turistattraksjoner, med over 250 000 besøkende hver sommer. Parken er kjent som Hele Norges Eventyrpark, med store og flotte attraksjoner både inne og ute. I forbindelse med 30-års jubileet i 2014, lanserte de park-Norges største nyhet; Il Tempo Extra Gigante! Midtsommers er det Trollnatt 16 utvalgte kvelder, med stor forestilling på amfiscenen, huldre-spill og troll-lek.

Med bare 15 - 20 minutters biltur unna, er Birkebeineren Hotel & Apartments et perfekt utgangspunkt når du ønsker overnatting nær Hunderfossen Familiepark

Vi selger "pakker" som inkluderer overnatting i hotell eller leiligheter og billett til Hunderfossen Familiepark.

 Se www.hunderfossen.no

Et av Norges største innendørs lekeland, tilpasset for barn fra 0 til 12 år med et lekeareal på ca. 800 m2. Her finner man sklier, hinderløyper, ballbinger, spøkelsesrom og mye mer. Det finnes også egne avdelinger tilpasset barn i alderen 0-3 år og 2-5 år samt et kaféområde med storskjerm og tilgang til internett.

Se www.lekeland.no

Høydeparken i Hunderfossen Familiepark

Prøv deg som Tarzan i en spektakulær hinderløype – i høyder fra 2 til 12 meter over bakken, og med flyveturer "i løse lufta" på over 80 meter. Her kobler du deg trygt fast med klatreseler og doble sett karabinkroker. 4 ulike vanskelighetsgrader gjør at alle over 12 år og 140 cm kan delta. Høydeparken er bygget rundt og omgir raftinganlegget. Kombinasjonen av frådende vannmasser, snurrende raftingflåter og hindre i forskjellige høyder gir ekstra piff for opplevelsen. Høydeparken i Hunderfossen er utviklet i samarbeid med løype- og sikkerhetsansvarlig for 71° nord, Jan Fasting. Alle deltakere må ha "normal fysikk" og gjennomgå et basis sikkerhetskurs før de starter i Høydeparken.

Se www.hunderfossen.no for åpningstider og priser for Høydeparken.

I Lilleputthammer kan barna kjøre tog, biler, båter, pariserhjul, karusell, berg- og dalbane eller suse ned i Ola’s froskehopp.

I den lille byen er det liv og røre fra morgen til kveld med teaterforestillinger flere ganger om dagen, og spennende lesestunder i Barnas Bokby. Lilleputthammer familiepark er et eldorado for de minste barna! Alle attraksjoner er spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 10 år.

Se www.lilleputthammer.no

Barnas Gård Hunderfossen Foto: Esben Haakenstad

Barnas Gård Hunderfossen - kun 15 min. fra Lillehammer sentrum! Gården ligger 300 meter fra Hunderfossen Familiepark, idyllisk beliggende med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Her tilbyr de mange gode dyreopplevelser hvor du kan komme tett på dyrene. Gården har klatrebane for den lekne og rastemuligheter for den sultne. I våningshuset har de en liten, nostalgisk butikk og en kiosk med salg av blant annet is, brus og nystekte vafler.

Velkommen til koselige dyreopplevelser!

Se www.barnasgård.no

Lillehammer Olympiske Bob- og akebane

I Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane ved Hunderfossen kan du kjøre hjulbob om sommeren. Det er plass til 4 passasjerer pr tur i tillegg til en autorisert pilot, og farten er 100 km/t. Sikker fart og spenning! For grupper er også aktivitetsparken tilgjengelig.

Web-kamera
Se www.olympiaparken.no

Maihaugen Omvisning i barnehøyde

Maihaugen på Lillehammer er et av de største og eldste friluftsmuseene i Europa. Maihaugen er et levende museum som byr på både kulturoppleverelser og familieaktiviteter.

Maihaugen er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887, og flyttet til Maihaugen i 1904. Maihaugen passer for hele familien sammen. I skoleferien har de en egen omvisning for barn "I barnehøyde" - hva ser barna fra sin høyde over bakken? Og hva legger de merke til? Mye moro for både barn og voksne! 10 minutters gange fra hotellet.

Se www.maihaugen.no

I Lillehammers koselige handlegate finnes det en mengde spennende butikker og kaféer. 10 min. gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments. I tillegg har vi Strandtorget Kjøpesenter som ligger nede ved Mjøsa.

Se www.lillehammersentrum.no og www.strandtorget.no

Velkommen til en rundtur i Sigrid Undsets dikterverksted på Bjerkebæk. Arnestedet for hennes diktning møter du i første etasje i stua fra Dalseg. Her kunne hun fordype seg i bøkenes verden! Det var her hun fullførte trilogien om Kristin Lavransdatter i 1920 - 22; Kransen, Husfrue og Korset. I 1921 kjøpte hun huset hun til da hadde leid fra sommeren 1919, og kalte stedet Bjerkebæk. Sigrid Undset var lidenskapelig opptatt av hagebruk. Mange av staudene og fruktrærene fra hennes tid står fremdeles i hagen på Bjerkebæk. Bjerkebæk ligger 10 min. gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments

Se www.bjerkebek.no

Norges Olympiske Museum Foto: Jan Haug

Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander, kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk. 

Norges Olympiske Museum er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i 1952 og 1994. 

Se www.ol.museum.no

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og har blitt selve kjennetegnet på Lillehammer. Fra sletta i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg kan du ta Stolheisen opp til Hopptårnet på toppen av den største hoppbakken. Fra utendørs-terrassen i Hopptårnet kan du nyte Lillehammers flotteste utsikt og se sommerhopping som foregår i anlegget. Man kan selvsagt ta Stolheisen ned igjen også, og da opplever man den svevende følelsen hopperne har når de setter utfor. De sprekeste må gjerne gå de 954 trappetrinnene opp eller ned. Det blir hoppet ca. 80.000 skihopp om vinteren og ca. 20.000 om sommeren, så her kan man se hoppere i aksjon nesten hver dag hele året.

Web-kamera 1    Web-kamera 2
Se www.olympiaparken.no

Lillehammer Kunstmuseum

Er et av landets ledende museer innen visuell kunst. Her finnes verk av kjente norske kunstnere, alt fra Munch, Gude, Werenskiold og Krohg til Nerdrum og Weidemann. Museet ligger i Lillehammer sentrum, 10 minutters gange fra hotellet.

Se www.lillehammerartmuseum.com

Foto: www.skiskyting.com

Ved Birkebeineren Skistadion er det en 6,3 km lang rulleskiløype, og kan brukes til trening og konkurranser. Terrenget er kupert med noen heftige motbakker og utforkjøringer. Se her for film fra rulleskiløypa.

For mer informasjon, se www.olympiaparken.no 
Web-kamera

Foto: Jørgen Skaug

Her bodde Nobelprisvinneren Bjørnstjerne Bjørnson med sin familie fra 1875 til han døde i 1910. I 1935 åpnet Bjørnstjerne Bjørnsons hjem som museum. Bjørnson sto i sentrum i Norges litterære, kulturelle og politiske liv, noe stuene på Aulestad vitner om. Aulestad er et av Norges best bevarte kunstnerhjem, og i mai 2010 ble dikter-hjemmet gjenåpnet etter omfattende restaurering. Ca. 15 km fra hotellet.

Se www.aulestad.no

Nyt utsikten på vei opp til Mosetertoppen med Norges mest moderne gondolbane.

På toppen vil du få et praktfullt skue utover Gudbrandsdalen og Jotunheimen i vest. Området innbyr til aktiviteter, med godt merkete tur- og sykkelstier. La barna prøve seg i den nye klatrestien og lekeapparatene på toppen!

Se www.hafjell.no

Foto: Jorekstad Fritidsbad

Her kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu, -eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Lillehammer - Hafjell områdets største badeanlegg. 

Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper.

Se www.jorekstad.no

Hafjell Bike Park har Norges bredeste sykkeltilbud for terreng- og downhill syklister. Gondolen gjør sykling i Hafjell til en enda bedre opplevelse.

Se www.hafjell.no

Foto: geocaching.com

Turstiene langs Mesna-elva starter 50 m fra hotellet. Stiene egner seg for både spasering, jogging og sykling. Dersom man har lyst til å lage et natursti-program, er de også et meget godt utgangspunkt for dette.