Lysgårdsbakkene Hoppanlegg

Lysgårdsbakkene Hoppanlegg ble bygd for OL på Lillehammer i 1994, og troner majestetisk i åskammen over Lillehammer. Det blir hoppet ca. 80.000 skihopp om vinteren og ca. 20.00 om sommeren, så her det gode muligheter for å se hoppere i aksjon nesten hver dag hele året. 10 min. gange fra hotellet.

Web-kamera 1 i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg  og Web-kamera 2 i Lysgårdsbakkene Hoppanlegg
www.olympiaparken.no

Hunderfossen Vinterpark Foto: Esben Haakenstad

Gjør deg klar for en eventyrlig vinterkveld i Hunderfossen Vinterpark - et forheksende eventyrrike! Vinterparken er åpen på kvelden, når mørket har senket seg om dalen og trollene våkner til liv.... Her finnes blant annet Skandinavias sydligste Snøhotell med Isbar, Hunderfossen Iskatedral, kanefart, aking, barnesnøscootere og en spennende Trollskog med hekse-forestilling. I tillegg er det lune opplevelser innomhus i Eventyrslottet, Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. Ca. 15 min med bil fra Lillehammer og Birkebeineren Hotel & Apartments

Hunderfossen Vinterpark er i 2019 åpen kl. 18:00 - 20.30
8., 9., 15., 16., 19., 20., 21., 22., 23., 27. og 28. februar
1. og 2. mars

Se www.vinterparken.no

Hafjell alpinsenter

Hafjell Alpinsenter er et komplett skianlegg som tilbyr noe for alle aldre, alle nivåer av skiferdigheter og er perfekt tilrettelagt for barn med ski på beina. Hele skianlegget ligger solvendt og har gode snøforhold fra medio november til medio april.

Skibussen til Hafjell går fra hotellet hver morgen, og returnerer på ettermiddagen.  Gratis buss ved kjøp av 5-dagers kort i Hafjell. 15 min med bil fra Lillehammer og Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.hafjell.no

Kjelkekjøring i Kanthaugen Lillehammer

Snøsprut og moro i Olympiaparken! En morsom og fartsfylt aktivitet som passer for både store og små. Kanthaugen har preparerte løyper for kjelkekjøring. Kjelken kobles direkte på heisen, og du sitter på kjelken mens du blir dratt til topps. Fra toppen kan du suse ned traséen på hele 1 km så snøspruten står! 10 minutter å gå fra hotellet.

Se www.olympiaparken.no

Lillehammer Olympiske Bob- og akebane

Sikker fart og spenning ved Hunderfossen! Bobraft er en gummibob med en toppfart på 100 km/t, og vil gi et adrenalinkick med et trykk på opp mot 3G. Bobraft passer for både store og små! Den styres av en av deres autoriserte piloter, og har plass til 4 passasjerer. 15-20 min. med bil/buss fra Lillehammer og Birkebeineren Hotel & Apartments.

Web-kamera ved Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane
www.olympiaparken.no

Lekeland Hafjell er et av Norges største innendørs lekeland, tilpasset for barn fra 0 til 12 år med et lekeareal på ca. 900 m2. Her kan barna klatre, skli, smyge, balansere og utforske. Det finnes også egne avdelinger tilpasset barn i alderen 0-3 år og 2-5 år samt et kaféområde.

Se www.lekeland.no

Birkebeineren Skistadion

Rett ovenfor Birkebeineren Hotel & Apartments starter langrennsløypene, og disse knyttes til løypenettet på Birkebeineren Skistadion og videre opp til fjellet - både til Nordseter og Sjusjøen. Man kan også ta bussen til Nordseter og gå tilbake til Birkebeineren Hotel & Apartments, vel 15 km med slake nedoverbakker. Skiutleie på Nordseter og Sjusjøen. Nordseter ligger 15 km fra hotellet.

Web-kamera ved Birkebeineren Skistadion
Se www.olympiaparken.no  og www.skisporet.no 

Foto: www.gd.no

Bare 50 m fra Birkebeineren Hotel & Apartments, er det et bilfritt ski- og akeområde med familievennlig akebakke, kuler og hopp. Akebrett og kjelker til utlån ved henvendelse i resepsjonen. På fine vinterdager vrimler det av folk i Kleivbakken!. 

Foto: Bernt Andreassen

Lillehammer Curlingklubb arrangerer curlingkonkurranser for grupper i Lillehammer Curling Arena, 300 m fra Birkebeineren Hotel & Apartments. Etter en kort innføring blir gruppen delt inn i lag, for så å konkurrere mot hverandre. Dette er en flott aktivitet som passer for alle!

Storgata Lillehammer

I Lillehammers koselige handlegate finnes det en mengde spennende butikker og kaféer. 10 min. gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments. I tillegg har vi Strandtorget Kjøpesenter som ligger nede ved Mjøsa.

Se www.lillehammersentrum.no og www.strandtorget.no

Norges Olympiske Museum Foto: Sarah Clarke/ Mather & Co.

Norges Olympiske Museum er både et museum og et opplevelsessenter. Her kan du ta en tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker.

Gjennom interaktive installasjoner, multimediale presentasjoner og historier knyttet til originale gjenstander, kan du gjenoppleve uforglemmelige olympiske øyeblikk.

Norges Olympiske Museum er en hyllest til idretten, til bragder og helter, til den olympiske idé og til folkefesten i Oslo 1952 og Lillehammer 1994. Museet ligger på Maihaugen, bare 10 min. gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.ol.museum.no

Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et av de største og eldste friluftsmuseene i Europa. Maihaugen er et levende museum som byr på både kulturoppleverelser og familieaktiviteter.

Maihaugen er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet ble grunnlagt av Anders Sandvig i 1887, og flyttet til Maihaugen i 1904. Vandring gjennom historien fra istiden frem til vår tid. Mye moro for både barn og voksne! Det er 10 minutters gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments til Maihaugen.

Se www.maihaugen.no

Velkommen til en rundtur i Sigrid Undsets dikterverksted på Bjerkebæk. Arnestedet for hennes diktning møter du i første etasje i stua fra Dalseg. Her kunne hun fordype seg i bøkenes verden! Det var her hun fullførte trilogien om Kristin Lavransdatter i 1920 - 22. I 1921 kjøpte Undset huset hun til da hadde leid fra sommeren 1919, og kalte stedet Bjerkebæk. Sigrid Undset var lidenskapelig opptatt av hagebruk, og mange av staudene og fruktrærene fra hennes tid står fremdeles i hagen på Bjerkebæk. Bjerkebæk ligger ca. 10 min. gang fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.bjerkebek.no

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum har hovedverk fra alle de kunsthistoriske epoker de siste 150 år. Her finnes verk av kjente norske kunstnere, alt fra Munch, Gude, Werenskiold og Krohg til Nerdrum og Weidemann. Museet ligger i Lillehammer sentrum, 10 minutters gange fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Se www.lillehammerartmuseum.com

Jorekstad Fritidsbad

Her kan du hoppe, plaske, trimme, dykke, trene, ta badstu, -eller rett og slett slappe av mens barna boltrer seg i leke­basseng og vannsklie. Jorekstad fritidsbad er tilpasset alle aldersgrupper, og er Lillehammer- og Hafjellområdets største badeanlegg. Ca. 15 min med bil fra Birkebeineren Hotel & Apartments.

Hundekjøring i flott vinterlandskap på Sjusjøen! To personer får eget hundespann som de kjører selv, erfarne førere fra Sjusjøen Husky Tours kjører i front. Alle får instruksjon før kjøring, og de første deltagerne kan være med å sele på og sette hundene i spannet. Halveis i den 6 km lange løypa byttes det plass, slik at den som satt i sleden får ansvaret for kjøringen tilbake. 

For mer informasjon og priser, se Sjusjøen Husky Tours.